De suikerbiet, boordevol mogelijkheden

Suiker is een natuurproduct dat zonder toevoegingen gewonnen wordt uit de suikerbiet. Naast suiker worden alle componenten uit de suikerbiet benut, en verwaarden we de suikerbiet maximaal. Zo wordt de bietenpulp die overblijft verwerkt tot veevoer, de bietengrond wordt gebruikt voor het ophogen van wegen en dijken, melasse wordt toegepast voor fermentatie en gistproductie, van de bietenpuntjes maken we in de biomassavergisters groen gas waar onze vrachtwagens op rijden en het digestaat wat overblijft na de groen gas productie wordt gebruikt in de landbouw.

Alle componenten van de biet worden benut.

 

135 toepassingen

Suikerbieten als vervanger voor aardolie? Het zou zomaar kunnen. De potentie van de biet als bron voor innovatieve en duurzame oplossingen in de food- en non-foodsector is ontzettend groot. We kunnen nu al 135 mogelijke toepassingen noemen.

Dat doen we dan ook, in het Bright Beet Book, ’s werelds eerste van bietenpapier gemaakte boek. Blader het door en laat je verrassen door de geweldige potentie van de biet.

Bekijk het Bright Beet Book

MENU