Fidesse®

Sappigheid. Bite. Veelzijdigheid. Je plantaardige of hybride product heeft een texturiser nodig die deze belangrijke eigenschappen combineert. Fidesse®, een nieuw en upcycled ingrediënt uitsluitend gemaakt van suikerbietenpulp, biedt dit allemaal – en meer! Als het gaat om toepassingen zoals vleesalternatieven of fingerfood, willen consumenten geen concessies doen aan smaak, kleur of textuur. Met Fidesse® is dat niet nodig.

Een goed voorbeeld van een plantaardig product met Fidesse® is de Aviko falafel burger. Lees hier meer over de samenwerking tussen Aviko en Cosun Beet Company.

Waarom kiezen voor Fidesse®?
Fidesse® biedt tal van voordelen:

  • Textuur. Fidesse® geeft een uitstekende textuur en bite aan allerlei soorten plantaardige (of hybride) voedingsmiddelen, en is mogelijk als ingrediënt in coëxtrusie.
  • Sappigheid. Fidesse® houdt het water uitstekend vast en geeft het tijdens consumptie weer af om uw product sappiger te maken.
  • Neutrale smaak en kleur. Door deze unieke eigenschap kunt u Fidesse® in zowel lage als hoge doseringen toevoegen, waardoor u het perfecte product kunt creëren.
  • Veelzijdigheid. Fidesse® kan in een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. Het kan direct worden gebruikt, of gemakkelijk worden vermalen tot kleinere deeltjes.


 

  • Lokaal geteeld. De enige bron van Fidesse® is suikerbietenpulp van lokaal geteelde suikerbieten.
  • Plantaardig. Suikerbietenpulp is een zijstroom van het suikerproductieproces. Hierdoor heeft het een lage ecologische voetafdruk. Omdat het 100% plantaardig is, is het geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs.
  • Gezond. Fidesse® is vetarm en vezelrijk.
  • Hoge beschikbaarheid. Fidesse® is lokaal in grote hoeveelheden verkrijgbaar via een korte toeleveringsketen.
  • Gebruiksvriendelijk: Fidesse® wordt individueel snel ingevroren (IQF) tot gemakkelijk te hanteren, vrij stromende deeltjes.

Benieuwd naar het potentieel van Fidesse® voor uw producten?

Neem contact op via
fidesse@cosunbeetcompany.com

Download het leaflet

MENU