Basiskenmerken

  • Wit helder kristal met gemiddelde korrelgrootte van 0,5 tot 1 mm.
  • Hoge zoetkracht; geeft zuivere zoete smaak aan levensmiddelen.
  • Bereid uit suikerbieten of suikerriet.
  • Kristalsuiker standaard SU is witsuiker (cat. 2) in overeenstemming met richtlijn 2001/111/EC.
  • Diverse additionele functionele eigenschappen voor voedingsmiddelen. 
Standaard/gezeefd
Min. 99.7 Saccharose (%)
Max. 30 Kleur in oplossing (IE)
Max. 2,5 Kleurtype (Braunschweig)
Max. 0,016 Asgehalte (%)
Max. 0,05 Vochtgehalte (%)

 

Functionaliteit bij toepassing

 

Zoet

Volume 

Textuur

 Aroma/
Smaak

Vriespuntverlaging 

Kleurvorming

Vochtregulatie

Fermentatie

Houdbaar

Koek en banket

 ●

 ●

 ●

 

 ●

Frisdranken

 ●

 

 ●

 ●

 

 

 

 

 

 Jam

 ●

 ●

 ●

 ●

 

 

 

 

 ●

 Farma

 ●

 ●

 

 ●

 

 

 

 

 

 Sauzen/Dressing

 ●

 

 ●

 ●

 

 

 ●

 

 ●

 Suikerwerk/Chocolade

 ●

 ●

 ●

 ●

 

 

 

 

 ●

 Zuivel/IJs

 ●

 

 ●

 ●

 ●

 

 

 ●

 

Zeefsoorten en standaard suiker

Het assortiment gezeefde kristalsuikers gaat van 0,2 tot 2,5 millimeter in negen verschillende zeefsoorten. Voor elke toepassing is er de meest geschikte zeefsoort. Naast de zeefsoorten is er standaard suiker die niet op een specifieke korrelgrootte gezeefd is en een bredere kristalgrootte verdeling heeft.


Functionele voordelen zeefsoorten:

  • De luchtigheid, volume van koekjes worden verbeterd door het gebruik van de juiste zeefsoort.
  • Fijne zeefsoorten zijn preciezer en sneller te doseren en beter te sturen op oplossnelheid.
  • Fijne suiker is de ideale suiker voor suikercoating op gomsnoepjes en voor drageerproducten.
  • Grove zeefsoorten worden vooral toegepast als strooi- of decoratiesuiker.
  • Bij het bakken op hoge temperaturen blijft de kristalvorm gehandhaafd.
  • Grove suiker geeft een mooi visueel en smakelijk/knapperig effect. 

Toepassingen zeefsoorten

 

Premixen

Instant-
dranken

Koekjes

Schuim

Gebak/
Beslagwerk

Cereals

Malen

Decoratie

Coaten

Speciaal extra fijn

 ●

 

 

 

 

 

 

 

 ●

Extra fijn

 ●

 ●

 

 ●

 ●

 ●

 

 

 ●

Fijn

 ●

 ●

 

 

 

 ●

 

 

 ●

Middel fijn

 

 

 ●

 

 

 

 

 

 

Middel

 

 

 ●

 

 

 

 

 

 

Middel extra

 

 

 

 

 

 

 ●

 

 

Middel grof

 

 

 

 

 

 

 ●

 

 

Grof

 

 

 

 

 

 

 

 ●

 

Extra grof

 

 

 

 

 

 

 

 ●

 

Super grof

 

 

 

 

 

 

 

 ●

 

MENU