Basiskenmerken poedersuiker:
- Makkelijk verwerkbaar. Gecontroleerde toevoeging van de juiste antiklontermiddelen zorgen voor een goed stromingsgedrag.
- Makkelijk doseerbaar.
- Goed en homogeen mengbaar in bijvoorbeeld droge poedermixen.
- Verpakt in verpakkingen met een hoge vochtbarrière.
- Brede toepassing in de voedingsmiddelenindustrie, zowel industrieel als ambachtelijk.
- Maatwerkoplossingen mogelijk met onder meer antiklontermiddelen.
Functionele voordelen van poedersuiker:
- Decoratieve eigenschappen: onder andere op cake en banket.
- Reguleert het vloeigedrag.
- Zorgt in biscuit voor een fijne structuur/textuur.
- Geschikt als basis voor glaceermassa’s en (pre)mixen voor de bakkerij. Ook voor poedermixen voor warme en koude dranken (sneller oplosbaar).
- Verbetert de smaak, textuur en structuur van botercrèmes, chocolade en suikerwerk.
- Vergroot het volume van schuimproducten.
- Zeer fijne coating voor gomsnoepjes.
Basisparameters
|
Anti-klontermiddel | Gemiddele deeltjesgrootte (mm) | Fractie > 0,1 mm (%) |
Poedersuiker puur | geen |
0,02 0,03 |
25 |
Poedersuiker met zetmeel | Zetmeel 4-5% |
0,02 0,03 |
25 |
Poedersuiker TCP | Tricalciumfosfaat 0,6 - 0,8% |
0,02 0,03 |
25 |
Starmelis TCP |
Tricalciumfosfaat 0,6 - 0,8% |
0,03 0,04 |
25 |
Suikerbakkerspoeder | Gedroogde glucosestroop 4-5% |
0,02 0,03 |
25 |
Poedersuiker superfijn
Poedersuiker superfijn is in een uniek proces ontwikkeld in samenwerking met Cosun Research & Development. Het resultaat is een ultrafijne poedersuiker met een gemiddelde kristalgrootte van tussen 10 en 15 μm. De producten krijgen een zijde-achtige glans en een roomzacht mondgevoel. Om de gevoeligheid voor vocht te minimaliseren wordt de gemalen suiker met een speciale techniek geconditioneerd. Hierdoor ontstaat een klontvrije poedersuiker met een vloeiend stroomgedrag.
De verpakkingsfolie heeft een hoge vochtbarrière om de speciale eigenschappen van de suiker te verzegelen. Poedersuiker superfijn is een perfect ingrediënt om fondant, schuimgebak, glazuren, fudges en vullingen te maken.