Basiskenmerken invertsuikerstropen:

  • Invertsuiker bestaat uit gelijke hoeveelheden glucose en fructose.
  • Helder en licht van kleur. Licht stroperig.

We kunnen suiker op twee manieren inverteren: door een zuur toe te voegen of door enzymen te gebruiken.

Naast volledig geïnverteerde stropen, heeft Cosun Beet Company gedeeltelijk geïnverteerde suikeroplossingen.

Functionele voordelen:

  • Goede vochtstabilisator waardoor producten, zoals cake, langer vers blijven.
  • Verbetert organoleptische eigenschappen van fruitaroma’s.
  • Bakproducten, zoals ontbijtkoek en brownies, krijgen relatief snel een mooie bruine kleur en een aangename smaak.
  • Conserverend vermogen door verlaging wateractiviteit in onder andere fruitpreparaten en conserven.
  • Remmende werking op kristallisatie in suikerwerk in onder meer fondant.
  • Vriespuntverlagend effect. Daardoor blijft onder meer sorbetijs zachter en beter schepbaar.
  Droge stof (%) Sacharose
(% op d.s.)
pH
Vercosine® met
behulp van zuur
80,0 Max. 5,0 2,0 - 4,5
Invertall® met
behulp van invertase
74,0 Max. 0,2 4,0 - 6,5
Invertsuikerstroop 76/50 76,0 45-50 3,5 - 4,5
Invertsuikerstroop 72,5/62 72,5 30-45 4,0 - 7,0

 

Functionaliteit bij toepassing

 

Textuur

Aroma/Smaak

Vriespunt-
verlaging

Kleur-
vorming

Vocht-
regulatie

Kristallisatie-
remmer

Houdbaarheid
aw-verlaging

Koek en banket

 

 

Mueslirepen

 

 

 

 

IJs

 

 

 

 

Suikerwerk (fondant)

 

 

 

 

 

 

Conserven/Tafelzuren

 

 

 

 

 

Fruitpreparaten

 

 

 

 

Aroma's

 

 

 

 

 

 

MENU