Basiskenmerken invertsuikerstropen:
- Invertsuiker bestaat uit gelijke hoeveelheden glucose en fructose.
- Helder en licht van kleur. Licht stroperig.
We kunnen suiker op twee manieren inverteren: door een zuur toe te voegen of door enzymen te gebruiken.
Naast volledig geïnverteerde stropen, heeft Cosun Beet Company gedeeltelijk geïnverteerde suikeroplossingen.
Functionele voordelen:
- Goede vochtstabilisator waardoor producten, zoals cake, langer vers blijven.
- Verbetert organoleptische eigenschappen van fruitaroma’s.
- Bakproducten, zoals ontbijtkoek en brownies, krijgen relatief snel een mooie bruine kleur en een aangename smaak.
- Conserverend vermogen door verlaging wateractiviteit in onder andere fruitpreparaten en conserven.
- Remmende werking op kristallisatie in suikerwerk in onder meer fondant.
- Vriespuntverlagend effect. Daardoor blijft onder meer sorbetijs zachter en beter schepbaar.
Droge stof (%) | Sacharose (% op d.s.) |
pH | |
Vercosine® met behulp van zuur |
80,0 | Max. 5,0 | 2,0 - 4,5 |
Invertall® met behulp van invertase |
74,0 | Max. 0,2 | 4,0 - 6,5 |
Invertsuikerstroop 76/50 | 76,0 | 45-50 | 3,5 - 4,5 |
Invertsuikerstroop 72,5/62 | 72,5 | 30-45 | 4,0 - 7,0 |
Functionaliteit bij toepassing
|
Textuur |
Aroma/Smaak |
Vriespunt- |
Kleur- |
Vocht- |
Kristallisatie- |
Houdbaarheid |
Koek en banket |
● |
● |
|
● |
● |
|
● |
Mueslirepen |
|
● |
|
● |
|
|
● |
IJs |
● |
● |
● |
|
|
|
|
Suikerwerk (fondant) |
|
|
|
|
|
● |
|
Conserven/Tafelzuren |
|
● |
|
|
|
|
● |
Fruitpreparaten |
● |
● |
|
|
|
|
● |
Aroma's |
|
● |
|
|
|
|
|